A A A
Μια κρέπα με κιμά στο πιάτο κομμένη στην μέση

Τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα...

Κάθε μέρα ή ίδια απορία και κάθε μερα τα ίδια φαγητά. Μπορεί να μην είναι γρήγορη συνταγή αλλά είναι σίγουρα γευστική και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Μπορέιτε να την κάνετε την Κυριακή που πάντα έχουμε και περισσότερο χρόνο. Άκούγοντας κρέπες όμως σκεφτόμαστε θερμίδες και λιπαρά και όμως δεν είναι έτσι. Με μόλις 290 kcal σίγουρα θα ενθουσιάσει πολύ κόσμο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ (11 μεγάλες κρέπες)

2 κούπες αλεύρι
2 ½ κούπες γάλα
2 αυγό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
1 κρέμμυδι μέτριο
3 ντομάτες φρέσκες μέτριες
1 κουταλάκι αλάτι
Κανέλα, πιπέρι
½ κιλό τυρί τριμμένο light
καλαμπόκι
(μανιτάρια ή ότι λαχανικό επιθυμείτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Έπειτα ρίχνουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα και μετά τις τριμμένες ντομάτες. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να πάρει μία βράσει και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ο κιμάς θα είναι έτοιμος σε 45 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε εάν χρειαστεί και άλλο νερό.

Παίρνουμε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε το γάλα, έπειτα την ζάχαρη και το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Το μείγμα θα είναι έτοιμο μόλις γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Το βάζουμε για ένα τέταρτο στο ψυγείο. Τέλος το βγάζουμε από το ψυγείο και ετοιμάζουμε μία μία τις κρέπες.

Σε κάθε κρέπα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας κιμά, 1 κουταλιά καλαμπόκι, διάφορα λαχανικά και 2 κουταλιές τριμμένο τυρί. Τις τοποθετούμε μία μέσα σε ένα πυρέξ, βάζουμε το υπόλοιπο τυρί από επάνω και τις βάζουμε στον φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί που ρίξαμε από επάνω.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 290 kcal
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 16 gr
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ: 17,5 gr
ΛΙΠΑΡΑ: 7,5 gr

Tips: Συνοδεύεται πολύ ωραία με σαλάτα ντομάτα, αγγούρι κομμένα σε κυβάκια με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βαλσάμικο.